"Краще замінити "простою фізикою": Пільги на електроенергію пропонують скасувати (відео)

Тариф на електроенергію в Україні повинен визначатися виходячи з того, наскільки близько об'єкт генерації знаходиться до того чи іншого населеного пункту. Від пільг на оплату електрики, які "дратують" громадян, які їх не отримують, необхідно відмовитися. Таку думку UBR.ua висловив міський голова Варашу, міста-супутника Рівненської АЕС, Олександр Мензул, передають Патріоти України.

Нагадаємо, міста-супутники АЕС хочуть домогтися повернення 30% пільги на оплату електричної енергії, якої в минулому році місцеве населення позбавив уряд. Ця мета є важливою для місцевої влади, яка обиралися і будувала свої передвиборні програми з урахуванням пільги. Без неї реалізовувати обіцяне стало складніше.
Але, як пояснив Олександр Мензул, глобально центральній владі необхідно в принципі відмовитися від пільг як елемента тарифної політики. Вартість електроенергії має визначатися втратами в лініях електропередачі і, відповідно, бути нижче для домогосподарств і міст, які знаходяться ближче до об'єкта генерації.

"Так як ми (місто Вараш - прим. ред.) живемо поруч з генератором електроенергії, то повинні платити менше. Це не пільга, це проста "фізика". А зараз у нас модель енергоринку така, що де б ти не був і як далеко не знаходився від електрогенеруючого об'єкта, твоя ціна від цього не залежить", - зазначає Мензул.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...