Курс долара до літа може трохи зрости лише за однієї умови: Експерти розкрили деталі

В Україні до кінця весни не очікується різких змін готівкового курсу долара. Навіть якщо "зернова угода" не буде продовжена, на курс це практично не вплине. Уся справа в тому, що найбільше курс залежить від макрофінансової допомоги Україні, яку надають країни-партнери, передають Патріоти України.

Як зазначив інвестиційний банкір Сергій Фурса в коментарі Оbozrevatel, загалом ситуація на ринку дуже стабільна. Завдяки західній підтримці резерви Національного банку наростають.

"Якогось тиску на гривню просто немає. Теоретично можлива зупинка "зернової угоди" може вплинути на кешевий ринок – але це якщо вона в принципі буде зірвана. Проте найближчим часом нічого такого не очікується. По долару до кінця весни наразі не очікується жодних змін курсу", - сказав банкір.

Зі свого боку, старший економіст CASE-Ukraine Володимир Дубровський зазначив, що у разі повної зупинки "зернової ініціативи" готівковий курс долара може трохи зрости. Однак, якщо це і станеться, то в межах 1 грн. "Доки у нас є фінансування від партнерів, то, гадаю, істотних змін не буде. Можемо утримувати курс на більш-менш стабільному рівні – принаймні щоб він був керованим", - пояснив він.

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...

Сума неприємно здивує! Яку пенсію можна отримати із зарплатою вдвічі вищою за середню

субота, 18 травень 2024, 6:47

В Україні із зарплатою вдвічі вищою за середню (це понад 33 тис. грн за даними Пенсійного фонду) можна отримати пенсію у розмірі 9 491,5 грн. Така пенсія можлива за умови наявності 35 років стажу. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Так, згідно з оста...