Київ домігся свого, Москво - можна істерики: "Нафтогаз" братиме участь у сертифікації "Північного потоку-2"

«Нафтогаз» включили до списку тих структур, котрі вирішуватимуть питання із сертифікацією оператора газопроводу «Північний потік-2». Про ухвалене рішення повідомив голова «Нафтогазу» Юрій Вітренко, зазначають Патріоти України.

Включити український «Нафтогаз» до числа експертів ухвалив німецький регулятор BNetzA. Саме він вирішуватиме, чи може вводитися в експлуатацію газопровід.

«Нафтогаз» свою позицію озвучив давно і готовий ще раз викласти — цього разу для німецької компанії. У НАК вважають, що для введення в експлуатацію газопроводу його оператор має бути повністю незалежним та відокремленим від російського «Газпрому», а треті сторони повинні мати доступ до газопроводу по всій його довжині.

«Ми готові представити свою позицію найближчим часом. Ми вважаємо, що „Північний потік-2“ не може бути сертифікований без його повної відповідності європейському законодавству», — наполягає голова НАКу.

Нагадаємо, раніше було підраховано, що від запуску «Північного потоку — 2» Україна залишиться без 2 млрд доларів, втративши статус газового транзитера. Крім того, зростуть ціни на газ, оскільки українською трубою транспортуватиметься менше палива.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...