Китай та ЄС відчують посилення конкуренції: Курс долара впав до дворічного мінімуму і збирається падати далі

США за рахунок дешевого долара сподіваються швидше відновити економіку після шоку, викликаного пандемією. Цьому сприятиме низька ставка Федеральної резервної системи та здешевлення американської продукції відносно головних конкурентів

Курс долара впав до дворічного мінімуму

Курс американського долара знижується по відношенню до більшості світових валют на оптимізмі з приводу переговорів про стимулювання економіки США, з огляду на ставку на успішне впровадження вакцин проти COVID-19 і відновлення економіки Китаю. Про це повідомляє Bloomberg у четвер, 3 грудня, зазначають Патріоти України.

Зазначено, що австралійський і канадський долари, а також корейська вона на цьому тижні досягли найвищих рівнів більш ніж за два роки, а швейцарський франк знаходиться на найвищому рівні з січня 2015 року. Також сьогодні євро досяг позначки $1,2125 - кращого показника з квітня 2018 року.

Частина гравців на американському фондовому ринку вважає, що курс долара продовжить падати, а Федеральна резервна система (ФРС) утримуватиме ставки на низькому рівні протягом багатьох років. 2 грудня глава ФРС Джером Пауелл оголосив, що резервна система залишить низькі ставки, поки економіка "явно не подолає небезпеку", викликану пандемією коронавірусу.

У Credit Suisse Group AG прогнозують, що євро може зрости до $1,25 до кінця 2021 року. У Goldman Sachs Asset Management вважають за краще шортити долар проти юаня, тобто ставити на падіння американської валюти. В інвестиційній компанії вважають, що євро та єна будуть і далі рости. Morgan Stanley і Citigroup також вважають, що долар ослабне.

"Ризикові настрої, схоже, ще більше зросли на цьому тижні. Ми вважаємо, що це має прискорити зниження курсу долара в найближчій перспективі", - зазначив Теренс Ву, валютний стратег Oversea-Chinese Banking у Сінгапурі.

Раніше повідомлялося, що долар втратив місце головної валюти в міжнародній міжбанківській платіжній системі SWIFT. Скорочення частки доларових платежів пов'язують зі знеціненням валюти США, яка втратила з березня 2020 року 11% своєї вартості.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...