Легкий штурмовик за ліцензією КНР: За що "бодаються" Україна та Китай у допрацюванні важливої угоди


Літак L-15, по суті, і навчальний планер, і легкий штурмовик. Пізніше китайці пішли далі та випустили чисто бойовий варіант, назвав його JL-10. Перші 12 літаків JL-10 китайського виробництва були оснащені двигунами АІ-222-25 українського виробництва (запорізького КБ «Івченко-Прогрес» і ПАТ «Мотор Січ»). КНР планує озброєння свої ВПС сотнями таких літаків, тож закупівля КНР ліцензії на збірку авіадвигунів на своїй території в місті Чунцин стала логічним продовженням співпраці, зазначають Патріоти України.

Україна, зі свого боку, має намір отримати лінію збирання літаків L-15 на території авіаційного заводу в Одесі. У зв’язку з цим ведуться багаторічні переговори з корпорацією «Poly Technologic Inc». КНР виступає за угоду і готова продати лінію збірки літаків. Однак Пекін наполягає, щоб в Одесі здійснювалася тільки збірка, а виробництво усіх комплектуючих залишилося в Китаї.

Не виключено, що Пекін здійснить у даний проект значні інвестиції.

Переговори продовжилися у першій половині квітня в Одесі, куди завітала представницька делегація китайських військових і промисловців. Головне питання переговорів — продаж лінії складання літаків L-15 і організація їх складання в Одесі, а також сума інвестицій в «Укроборонпром».

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...

Євро та долар можуть зрівнятися в ціні й уже незабаром коштувати однаково: Що це означає

середа, 24 квітень 2024, 7:22

Учасники фінансового ринку вважають, що євро та долар можуть зрівнятися в ціні. Так, у Bank of America очікують, що це може статися вже за пів року. Імовірність же такого перебігу подій там оцінюють у 10% - при тому, що на початку року ринок майже не б...