Люди обурені: "ПриватБанк" не може пояснити зникнення великих сум грошей із карток його клієнтів

ПриватБанк не може пояснити зникнення грошей з рахунків його клієнтів. Скарги на раптове списання грошей із банківських карток останнім часом почастішали. У людей пропадають різні суми, іноді досить великі. При цьому в ПриватБанку розводять руками та радять звертатися до поліції, передають Патріоти України.

Скарги з приводу несанкціонованого списання грошей з карток ПриватБанку з'являються на порталі minfin практично щодня. У когось пропадає невелика сума, а хтось втрачає всі кошти, накопичені на карті. У деяких клієнтів пропадають гроші з кредитних карток, а потім банк виставляє їм претензії щодо оплати не лише тіла кредиту, а й відсотків за ним.

Зокрема, клієнт на ім'я Ярослав Стрембовський повідомив, що днями з його картки було знято 117 гривень через термінал у Дніпрі. Чоловік написав про проблему на minfin і тепер чекає на реакцію банку.

Таких громадян, у яких зникли гроші з карток, справді багато. Клієнтка з Одеси, яка підписалася ніком okaydo, повідомляє, що в неї зникли гроші з картки ще 6 листопада минулого року.

"Знімали кожні 5 секунд по 24.99 грн., у загальній сумі зняли 1360 грн.", - пише постраждала.Жінка одразу звернулась до банку із заявою про зникнення грошей. Їй пообіцяли розглянути скаргу протягом 120 днів. Однак 6 березня цей термін уже спливає, а її запит ніяк не просувається.

Ще одна клієнтка під ніком Blotska розповідає, що 13 лютого увечері з її кредитної картки було переказано на іншу картку 25 600 гривень. Наступного дня вона звернулася зі скаргою до ПриватБанку, але там їй відповіли, що банк пропажею грошей із картки не займається.

"А хто займається? Поясніть, будь ласка, куди я можу звернутися за допомогою? 25 березня цей кредит потрібно закрити. Як заморозити його на період розслідування?", - запитує клієнтка.

До того ж, вона наголосила на цікавому факті. До січня цього року кредитний ліміт на її картці становив 15 тисяч гривень. Проте банк, без узгодження з нею, підвищив їй ліміт до 50 тисяч. І ось тепер більша частина цих грошей пішла в невідомому напрямку.Приватбанк відповів жінці, що має право підвищувати кредитний ліміт без відома клієнта. Це передбачено умовами договору.

За фактом зникнення грошей їй порадили звертатись до поліції. Якщо розслідування покаже, що гроші пішли з картки незаконно, а потім суд ухвалить рішення про їхнє повернення, то лише тоді банк матиме підстави повернути заявлену суму на рахунок клієнтки.

"За вашим зверненням була створена заявка на опротестування платежу, яка буде розглянута згідно з правилами міжнародної платіжної системи. За результатами розгляду ми додатково вас проінформуємо, - відповіли в банку, при цьому нагадавши: - Пошук і затримання зловмисників разом із проведенням розслідувань з приводу шахрайства є обов'язком правоохоронних органів та відповідно до законодавства перебувають поза юрисдикцією банку".


Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...