Липневі тези Шевченка: Новий голова НБУ назвав чотири пріоритети в роботі регулятора

Про побажання Зеленського девальвувати національну валюту, як і надрукувати побільше грошей новий головний банкір України нічого на люді не сказав. Зате обіцяв зберегти стосунки з МВФ та іншими міжнародними кредиторами

Голова правління Національного банку Кирило Шевченко назвав основні пріоритети своєї роботи на новій посаді. Про це заявив сам Шевченко на пресбрифінгу, зазначають Патріоти України.

Перший пріоритет - реальне відновлення кредитування. За словами Шевченка, у банків є достатньо ресурсів для цього. Завдання НБУ буде в спрощенні вимог для сумлінних позичальників.

Другий пріоритет - зниження рівня поганих кредитів в банках. Шевченко нагадав, що в Укргазбанку, який він очолював, був найнижчий відсоток non profit loans серед державних банків.

Третій пріоритет - збереження макроекономічної стабільності. Валютна політика залишиться зваженою.

Четвертий пріоритет - продовження співпрацю з міжнародними партнерами.

За словами Шевченка, для української економіки, яка "знаходиться в стані кризи, викликаної вірусом, як ніколи важливі ресурси та підтримка банківського сектору".

"Наше спільне завдання з урядом — підготувати банківську систему до кредитування важливих проєктів, які дадуть поштовх економіці", - заявив очільник НБУ.

Читайте також: НБУ має нового голову: чи варто вже бігти купувати долари

Нагадуємо:

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...