Поєднує кращі риси гелікоптера та літака: Перший в історії цивільний конвертоплан запущений у виробництво (відео)

Цивільний літак AW609 на 9 місць здатний здійснювати перельоти на відстань до 1850 км зі швидкістю понад 550 км / год.

Італійська авіабудівна компанія Leonardo нарешті готується до серійного випуску першого цивільного конвертоплана AgustaWestland AW609, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Цивільний літак AW609 на 9 місць здатний здійснювати перельоти на відстань до 1850 км зі швидкістю понад 550 км / год, піднімаючись на максимальну висоту в 7,6 км. Літальний апарат з поворотними двигунами об'єднує в собі кращі характеристики літака і вертольота, оскільки здатний вертикально злітати і сідати, а на висоті використовувати ротори для горизонтальної тяги.

Це робить можливим його використання навіть на невеликих майданчиках в центральних районах міста. Крім того, що він летить набагато швидше вертольота, використовуючи два масивних двигуна Pratt & Whitney Canada PT6C-67A, AW609 також має протизаморожувальне покриття і функцію підвищення тиску при русі на великій висоті.

Компанія Leonardo вже завершує процес сертифікації проекту конвертоплана AgustaWestland і найближчим часом планує почати продажі. Взагалі було анонсовано, що це станеться в грудні 2019, але ситуація з Covid-19 завадила італійцям ... А тепер, ніби як все налагоджується.

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...

НБУ може відмовитися від прив’язки курсу гривні до долара: Що це означає

четвер, 28 березень 2024, 6:56

Зростання ролі євро у розрахунках в Україні може призвести до того, що в недалекому майбутньому Національний банк відмовиться від долара як основної валюти курсової прив’язки, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням, Рада оверсайту індикатор...