"Маємо амбітні плани": Шмигаль провів зустріч із турецькими інвесторами в Стамбулі

Прем’єр наголосив, що попри пандемію країни активно розвивають двосторонні відносини.

У Стамбулі 29 листопада відбулася зустріч української делегації на чолі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем із представниками турецьких топкомпаній із загальним портфелем інвестицій у 5 млрд доларів. На ній також були присутні віцепрем’єр-міністр – міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, міністр інфраструктури Владислав Криклій та інші. Учасники круглого столу обговорили пріоритетні напрями розвитку співпраці двох країн у сфері бізнесу й інвестування. Про це повідомляє сайт Кабміну, передають Патріоти України.

Шмигаль зазначив, що попри пандемію COVID-19 Україна й Туреччина активно розвивають двосторонні відносини. Він також наголосив, що наша країни останнім часом зробила багато конкретних кроків назустріч інвесторам.

"Це лібералізація ринку землі сільськогосподарського призначення, медична реформа, розвиток електронного урядування, а також полегшення умов для ведення бізнесу й інвестування, зокрема розвиток державно-приватного партнерства", – пояснив прем’єр.

За його словами, Україна має амбітні плани щодо побудови та реконструкції української інфраструктури. Йдеться про автомобільні дороги, мости, енергетичну та медичну інфраструктури, а також у сфері водопостачання та переробки сміття.

"Інструменти, які дадуть нам можливість розвивати ці напрями, це державно-приватне партнерство та державні гарантії. Нині ми працюємо та вже зробили суттєвий прогрес у законодавчому колі в просуванні таких інструментів в Україні", – сказав Шмигаль.

Турецьким підприємцям глава Кабміну розповів, що найперспективнішими сферами для інвестицій в Україні є агропромисловий комплекс, переробна промисловість, енергетика, інфраструктура, туристична галузь, а також ті сфери, де наша країна має конкурентні переваги, зокрема ІТ.

"Переконаний, що настав час для нових, ще більш масштабних історій успіху між нашими державами. Україна має широкий спектр пропозицій для інвестування та реалізації сучасних проєктів… Одним зі значних кроків у розвитку наших двосторонніх відносин має стати підписання Угоди про вільну торгівлю", – підсумував Шмигаль.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...