Майже 600 гривень: Стало відомо, хто має право на щомісячну доплату до пенсії

В Україні з 2020 року почали вводити "вікові" доплати для пенсіонерів. При цьому громадянам віком від 80 років належить щомісячна доплата до пенсії у розмірі майже 600 гривень. Про те, як виросли вікові доплати завдяки індексації, розповіло видання Napensii, передають Патріоти України.

Якщо раніше ці доплати не індексувалися, то тепер, щоби знизити тиск інфляції на літніх громадян, в Україні індексують не лише пенсію, а й доплати до неї. Таким чином, у деяких людей похилого віку доплата до пенсії вже становить майже 600 гривень.

Пенсіонерам, які досягли 80-річного віку, тепер належить доплата у розмірі 579 грн. Надбавку для цієї категорії пенсіонерів почали доплачувати ще з 1 квітня 2020 року. На той момент вона дорівнювала 500 грн. Однак у березні 2022 року була проведена індексація. І зараз для пенсіонерів, які досягли віку 80 і більше років, доплата зросла до щомісячних 579 грн.

Водночас, пенсіонери у віці від 75 до 80 років ще з минулого року стали отримувати по 400 гривень доплати, яка також цього року стала вищою після березневої індексації. Наразі вона становить 456 грн.

А з 1 жовтня 2022 року було встановлено доплату для пенсіонерів, які перебувають у віковому діапазоні від 70 до 75 років. Її розмір становить 300 гривень. При цьому, якщо людині тільки має виповнитись 70 років, то доплату їй буде призначено відразу після досягнення цього віку.

Нарахування щомісячної доплати до пенсії не залежить від виду пенсії та закону, відповідно до якого її було призначено. На розмір надбавки також впливають ані факт роботи, ані тривалість страхового стажу

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...