"Мотор Січ" продемонструвала живучість свого нового гелікоптера (відео)

Перший український гвинтокрил Мі-2МСБ може літати навіть з одним увімкненим двигуном

Запорізький гвинтокрил злетів, здійснив політ та успішно приземлився з одним увімкненим двигуном, зазначають Патріоти України. Таким чином на запорізькому авіаційному підприємстві «Мотор Січ» відзначили день авіації та космонавтики.

Варто зазначити, що це не перший "екстрим" від конструкторів. Запорізькі вертолітники нещодавно вже дивували експертів можливостями своїх "пташок" польотом з одним двигуном, тоді як конструктивно у гелікоптерів їх таки два.

Черговий тестовий політ провели льотчики-випробувачі інструктори вищої кваліфікації Гаррі Георков та Андрій Федоров. На двох різних гвинтокрилах вони продемонстрували надможливості машин. Адже нові двигуни настільки потужні, що дозволяють робити вертольоту такі маневри, як швидкісний політ хвостом вперед, складний бойовий розворот, політ з приземленням при аварійній відмові одного з двигунів в разі попадання в нього птаха чи пошкодження під час бойових дій.

Гвинтокрил Мі-2МСБ після модернізації на запорізькому підприємстві «Мотор Січ» здатен навіть злетіти з одним двигуном. Аби це продемонструвати другий двигун заглушили та стартували. Потужності вистачило аби не тільки підняти в повітря дві тони заліза з двома пілотами, а й виконати політ на висоті кількасот метрів.

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...