Може, й у вас завалялась така? В Україні продали однокопійчану радянську монету майже за 10 тисяч доларів

В Україні на спеціалізованому нумізматському аукціоні Violity продано за величезні гроші радянську монету номіналом в 1 копійку. Власник монети виручив за неї 250,5 тисячі гривень (9,8 тисячі доларів), передають Патріоти України.

Особливість цієї монети в тому, що у неї аверс та реверс виконані за різним типом. В описі свого скарбу власник монети зауважив, що його копійка була випущена у 1949 році, про що свідчить і дата, викарбувана на її реверсі. Однак її аверс викарбуваний за зразком монет більш пізнього періоду, які ввійшли у вжиток з 1950 року.

Очевидно, це був пробний зразок, який потрапив свого часу в обіг і дійшов до нашого часу, а тепер приніс своєму власнику цілий статок. За такі гроші можна купити непоганий уживаний автомобіль або доволі пристойний будинок неподалік якогось обласного центру.До речі, старовинну монету 13 століття – срібняк Володимира ІІ типу продають на тому ж аукціоні за набагато меншу ціну: менше ніж 3,5 тисячі доларів. Очевидно цей срібняк свого часу був виготовлений за всіма правилами і не містить нічого незвичайного. Однак його цінність – в іншому: йому вже вісім століть.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...