Можна заробляти непогані гроші. Трудова міграція з України виходить на колишній рівень: Куди їдуть заробітчани і ким працюють

За перше півріччя 2021-го видали понад 400 тис. робочих віз українським заробітчанам для поїздки в Польщу, за весь 2020-й - лише 500 тис. Про це GMK Center розповів президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник, передають Патріоти України.

"В умовах відкритих кордонів громадяни вибирають ті країни, де можна більше заробити, де стабільна внутрішня ситуація, прогнозоване майбутнє і є зрозумілі перспективи", - пояснює Воскобойник.

Велика частина заробітчан — люди, що працюють на некваліфіковану роботу. Для того, щоб працювати за фахом, громадянину потрібно довести свою професійну спроможність і знати місцеву мову.

"Звичайно, представникам робітничих спеціальностей набагато легше працювати за фахом, ніж юристам, бухгалтерам, менеджерам, медсестрам і тому подібне. Досить довести, що ти вмілий зварювальник, електрик або далекобійник, і можна починати заробляти непогані гроші навіть з мінімальним знанням мови", - вказав фахівець.

Великий відтік громадян з країни негативно впливає на ситуацію в Україні. Так, державі загрожує дефіцит кадрів, через те що виїзд з країни працездатного населення досяг рівня, коли компанії та виробництва можуть зацікавити працівників лише підвищеними зарплатами.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...