Великим проблемам бути? МВФ може змінити умови кредитування України

Україна може отримати відстрочку виплати додаткових комісій за наданий Міжнародним валютним фондом (МВФ) кредит. Організація готова переглянути систему виплати комісій своїми найбільшими позичальниками, серед яких і Україна, передають Патріоти України.

Зміна політики МВФ може бути пов'язана із занепокоєнням деяких країн щодо того, що високі відсоткові ставки роблять обслуговування боргу необґрунтовано високим. Про це повідомило видання Bloomberg, посилаючись на власні джерела.

Відповідне питання буде винесене на обговорення на зустрічі Ради МВФ, яка відбудеться 8 червня у Вашингтоні. Щоб рішення схвалили, потрібна підтримка 70% Ради (тобто 17 із 24 її членів) – США, які є найбільшим акціонером МВФ, вже висловили свою готовність переглянути політику організації

Після цього найбільші позичальники МВФ можуть отримати перерву у сплаті додаткових зборів. Остаточне рішення з цього питання має бути ухвалене до кінця 2024 року.

Додаткові збори стягуються з країн, які беруть у борг більше за свою квоту або довше виплачують позички за програмами МВФ. В організації це називають необхідною частиною фінансової моделі та механізмом від надто великого запозичення чи тривалого погашення кредитів.

Водночас, це накладає додатковий фінансовий тягар на і без того виснажені економіки – сукупна ставка за деякими кредитами досягає 8%, що вдвічі вище за доковідні показники. Замість виплати комісій ці кошти могли б бути витрачені на харчові продукти та охорону здоров'я, вартість яких збільшується через високі темпи інфляції та зростання процентної ставки.

"Задоволення" дорого коштувало! Українець вчасно не заплатив за комуналку - йому нарахували 11,3 тис. грн штрафу

середа, 24 липень 2024, 22:30

Дарницький районний суд міста Києва зобов'язав киянина заплатити 11,3 тис. грн штрафу за те, що він накопичив борг за комуналку. Крім того, він має сплатити сам борг у сумі 43,4 тис. грн. Про це йдеться в рішенні суду по справі № 753/1966/24, передають...

В Україні частина пенсіонерів зобов'язана проходити перевірку кожні пів року: У чому причина

середа, 24 липень 2024, 21:45

Переселенці на пенсії, які отримують виплати в Ощадбанку, зобов'язані кожні пів року проходити ідентифікацію. Відлік часу починається з моменту попередньої верифікації, передають Патріоти України. Про це йдеться в повідомленні ПФУ. Так, така ідентифіка...