Найбагатша людина України втратилв дві третини статків через війну, - Forbes

Статки українського бізнесмена Ріната Ахметова з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну впали на 64%. Про це свідчать дані Forbes-Україна, передають Патріоти України.

На початку 2022 року видання оцінювало їх у 13,7 млрд доларів, а станом на липень – у 4,9 млрд дол. Зокрема, "Метінвест" втратив ⅔ бізнесу, який раніше оцінювався в 3 млрд дол. З них на частку Ахметова припадає 2,25 млрд дол.

Також видання оновило оцінку ДТЕК — зараз вона становить 580 млн дол, а до війни становила 1,92 млрд дол. Найважливішими з решти активів залишаються приватна та комерційна нерухомість вартістю 650 млн дол, ПУМБ (250 млн дол) і транспортна компанія "Лемтранс" (225 млн дол).

Як пише видання, оцінити готівкові кошти й інші ліквідні активи Ахметова непросто, адже він не подає майнових декларацій. Натомість з огляду на попередні виплати дивідендів ця сума може становити 300 млн дол.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...