Найбільший інфраструктурний проект часів незалежності: Через Бескидський тунель за рік пройшло понад десять тисяч поїздів

За розрахунками, окупність проекту припадає на 2042 рік. Що є цілком прийнятним для такої величезної транспортної інвестиції

Рівно рік тому тодішній президент України Порошенко відкрив рух через новий Бескидський тунель, нагадують Патріоти України. З червня 2018 року через новозбудований Бескидський тунель у напрямку західних кордонів держави та зворотно пройшло 10,5 тис. вантажних поїздів загальною кількістю понад 500 тис. вагонів. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Новий тунель побудований всього за 22 м від старого, який діяв ще з часів Австро-Угорської імперії. Нарощення товаропотоку до ЄС змусило чухати потилицю українських чиновників у цьому напрямку ще задовго до Революцію гідності. Адже через старий тунель ще 2014 року прямувало більше 60% транзитних вантажів у країни Західної і Центральної Європи.

"Із червня 2018 року через новозбудований (Бескидський – ред.) тунель у напрямку західних кордонів держави та зворотно пройшло 10,5 тис. вантажних поїздів загальною кількістю понад 500 тис. вагонів. Вантажообіг в обох напрямках склав майже 2,5 млрд тонно-кілометрів брутто", - вказали в УЗ.

Зазначається, що серед вантажів, що прямують через тунель на експорт, переважає українська продукція гірничо-видобувної та металургійної промисловості, а також вантажі в контейнерах.

Окрім того, у пасажирському сполученні за рік ділянкою V Критського міжнародного транспортного коридору в обох напрямках пройшло 8 тис. 590 пасажирських та приміських поїздів.

"У першому кварталі 2019 року середньодобова кількість вантажних поїздів, що прямували через Бескидський тунель перегоном Лавочне — Мукачево, майже на 19% перевищує показник першого кварталу 2018 року", - йдеться в повідомленні.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...