Це вам не Керченській міст: Україна успішно прокладає Бескидський тунель, найважче позаду

"Укрзалізниця" завершила перший і найважчий етап оновлення другого за довжиною залізничного тунелю України. Першу чергу збудували ще за Габсбургів у 1886 році. Наразі роботи теж тривають за австрійськими технологіями.

Чималі кошти на цей важливий інфраструктурний проект надали європейські фінансові структури, зазначають Патріоти України. Про це йдеться в публікації Мінінфраструктури.

"Позаду найскладніша частина роботи - пройдений верхній уступ тунелю", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у прес-службі, будівництво Бескидського тунелю фінансується Європейським інвестбанком (ЄІБ, 55 млн євро) і Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР, близько 40 млн євро). Крім того, частина витрат несе і "Укрзалізниця".

Бюджет першого етапу будівництва становив 39,71 млн доларів кредитних коштів ЄБРР. Загальна довжина нового тунелю становить 1764 м. Він пролягатиме на глибині 180 м від поверхні Бескидського хребта.

Очікується, що будівельні роботи завершаться в четвертому кварталі 2017 року, а перший поїзд поїде по новому тунелю в другому кварталі 2018 року. Після завершення будівництва пропускна здатність тунелю збільшиться з 47 до 100 пар поїздів на добу, а швидкість проходження зросте з 15-40 до 60-70 км / год. За словами міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, новий тунель значно прискорить доставку вантажів в країни Європи.

Довідка

Довжина запроектованого тунелю складає 1764,5 м, глибина закладання становить 781-807 м над рівнем моря.

Для спорудження тунелю вибраний новоавстрійський метод проходки (будівництво передбачено як вибуховим, так і прохідницьким методами з використанням випереджуючого екрану).

З міркувань безпеки у тунелі передбачено влаштування 3-х з’єднувальних евакуаційних каналів між старим і новим тунелями довжиною 22 м кожен, а також 49 ніш та 12 камер.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...