​Найшвидше у світі аеротаксі Joby розігналося до 330 кілометрів на годину

Аеротаксі Joby розігналося до 330 кілометрів на годину. Розробники стверджують, що це рекорд швидкості польоту серед електричних апаратів вертикального зльоту та посадки, зазначають Патріоти України.

New Atlas зазначає, що цей рекорд апарат масою 1,8 тисяч кілограм, ймовірно, поставив без пасажирів і пілота. Можливо, при максимальній злітній масі 2,17 тисячі кілограм літати Joby буде з іншою швидкістю.

Joby розробляє своє аеротаксі вже понад 10 років. Це електричний конвертоплан з V-подібним хвостовим оперенням та шістьма електромоторами, розрахований на чотирьох людей та пілота. Одна з переваг Joby – низький рівень шуму. У режимі висіння він становить 55 децибелів — у тисячу разів тихіше, ніж у деяких вертольотів. Розробники спочатку оцінювали максимальну швидкість аеротаксі в 321,9 кілометри на годину.

Аеротаксі - це збірний термін. Так називають апарати вертикального зльоту та посадки, здатні перевозити кілька людей. У міських аеротаксі зазвичай невелика швидкість. Наприклад, німецьке Volocopter 2X літає на швидкості 70 кілометрів на годину, а китайське EHang розганяється до 160 кілометрів.

При цьому сьогодні розробляються електричні літальні апарати вертикального зльоту та посадки, які зможуть літати швидше. У тому числі, аеротаксі Maker з максимальною швидкістю 240 кілометрів на годину.

Після атаки дронів СБУ: Російський НПЗ у Краснодарському краї призупинив роботу

субота, 27 квітень 2024, 19:02

Російський нафтопереробний завод у Словʼянську-на-Кубані (Краснодарський край), який 27 квітня атакували безпілотники, частково призупинив свою роботу. Про це заявив директор з комплексної безпеки групи компаній Словʼянськ ЕКО Едуард Труднєв, повідомля...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...