"Навіщо везти, якщо можна підробити тут": Україну наповнили підробки польських продуктів харчування

Український ринок наповнили підробки, які продають під виглядом якісної продукції з Польщі. Фальсифікат привертає увагу низькою ціною і обіцянкою високої якості, передають Патріоти України.

Жителів України попереджають про те, що європейська продукція, яка продається на вулицях з машин, найчастіше виявляється низькосортною підробкою. Наприклад, якщо вам пропонують польський продукт, на етикетці якого красуються написи німецькою мовою, швидше за все, це підробка під товар з Німеччини, зроблена в Польщі.

Цікаво, що польська продукція в Україні коштує дешевше місцевої, тому громадяни все частіше віддають перевагу товарам з Польщі. Проте істотну частку продуктів везуть в Україну без оформлення відповідних документів.

"Все ярмарки, Столичний ринок - вони просто завалені польською продукцією, італійської. А ті польські продукти, що йдуть в офіційній роздробі, наприклад, твердий сир, дешевше, ніж наші. У них серйозна підтримка молочників з бюджету, тому собівартість менше. І, напевно, накручують не так сильно, як у нас", - зазначив Безрукий.

В ЄС виробники молока отримують дотації з бюджету до 50 відсотків, тоді як українські молочники не отримують нічого. Велика кількість ввезених дешевих товарів вб'є в Україні власне виробництво молочних продуктів. У цьому не сумнівається експерт молочної промисловості Максим Залізняк.Але українським споживачам не варто сліпо довіряти якості продуктів з Польщі. Наприклад, за словами Залізняка, на етикетках багатьох ввезених товарів є невідповідності і навіть відверта дезінформація.

Це має змусити владу країни вилучати з продажу великі партії європейського фальсифікату, але цього ніхто не робить, допомагати вітчизняним виробникам влада не хоче. З цієї причини швидко наростає підпільне виробництво підробок харчових продуктів з Польщі. Багато видів товарів фальсифікують прямо в Україні.

"Навіщо везти, якщо можна підробити тут. Колеги ловили підроблений польський сир. По всій видимості, він з Польщі таким прийшов, на київських оптових ринках є ці зразки", - розповів виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов.

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...