Наздогнати і перегнати світових лідерів: У Польщі планують у партнерстві з Україною створити "Долину дронів"

У Польщі планують створити Долину безпілотників, щоб прискорити інновації в цій галузі на користь Польщі та України. Про це повідомило "Польське радіо", передають Патріоти України.

Ідею створення такої локації 26 липня обговорили у Варшаві зацікавлені представники Польщі, України та Сполучених Штатів на конференції Warsaw Drone Summit, яка пройшла за підтримки міністерства цифрової трансформації України та посольства України в Польщі.

Концепцію Долини безпілотників представив колишній директор ЦРУ по боротьбі з тероризмом Бернард Хадсон, що працює в зонах конфлікту. За його словами, російське вторгнення в Україну показало важливу роль безпілотних літальних апаратів на полі бою, а розташована в Польщі Долина дронів може стати регіональним центром технологій та інновацій безпілотників.

Як повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України, у липні було започатковано масштабний проєкт "Армія дронів", де вже зібрали понад пів мільярда гривень на високоточні мультикоптери.

Керівник американської компанії Chenope Елізабет Чарнок, яка також працює в Україні та Польщі та є співорганізатором конференції, наголосила, що йдеться не лише про дрони, а й про програмне забезпечення, технології розпізнавання зображень, інтеграцію даних із різних датчиків та програм для їх розвитку.


Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...