НБУ запровадив обмеження на використання банківських карток за кордоном: Що важливо знати

У У НБУ розповіли про деякі обмеження щодо використання за кордоном банківських карток, випущених в нашій країні. Так, у Нацбанку повідомили, що з 10 травня набула чинності постанова, згідно з якою, зокрема, дозволено здійснювати перекази за кордон з метою виплат аліментів, передають Патріоти України.

«Тимчасово заборонено розрахунки за кордоном з метою купівлі цінних паперів, акцій, облігацій та оплати брокерських послуг за цими операціями, що здійснюються з використанням карток, емітованих українськими банками. Відповідні зміни спрямовані на обмеження непродуктивного відтоку капіталу та захист міжнародних резервів України», — зазначили у НБУ.

При цьому уточнюється, що зміни не стосуються використання платіжних карток за кордоном та в Україні для розрахунків з метою оплати вартості будь-яких інших товарів, робіт та послуг — вони й надалі можуть здійснюватися без обмежень.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...