Логістичний прорив України до чорноморських портів сусідки: У Румунії відновили ділянку залізниці до Одеської області

Румунська залізнична компанія CFR Infrastructura відновила після серії ремонтів залізничну лінію від Валя-Вішеулуй (Румунія) до кордону з Україною. Про це повідомляє HotNews, передають Патріоти України.

За інформацією оператора інфраструктури Румунії, на лінії замінено близько 1400 шпал та відсипано 400 тонн щебеню. Наразі продовжуються ремонти на лінії між Тересва. (Україна) та Сігет Мармароський (Румунія).

Коли буде відновлено рух поїздів, наразі не розголошується. Залізничне сполучення по вказаних лініях було припинено понад 15 років тому. Раніше УЗ відновила дві ділянки, що примикають до зазначеної ділянки на кордоні з Румунією.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...