Не все так просто: Українські біженці у Польщі масово втрачають виплати, названо причини

Багато українських біженців, які отримали тимчасовий захист у Польщі, втрачають щомісячні виплати. З початку війни кількість таких людей збільшилась до 110 тисяч, передають Патріоти України.

Названо причини, через які допомогу перестають виплачувати.Польща після початку повномасштабного вторгнення російських окупантів прийняла понад 1,5 млн українських біженців. Як повідомило видання ukrayina.pl, наші земляки отримують по 500 злотих (4112,78 грн за курсом на 2 грудня) на кожну дитину до 18-річного віку. Йдеться про програму "Сімейний опікунський капітал" або "500".

Щороку можна отримати на дітей ще по 300 злотих. Кошти надаються для придбання шкільного приладдя. Виплати для дорослих варіюються залежно від категорії осіб, до яких вони відносяться.

У листопаді понад 110 тисяч наших співвітчизників перестали отримувати допомогу. У жовтні кількість була меншою - близько 80 тисяч. Управління соціального страхування ZUS співпрацює з Прикордонною службою та припиняє перераховувати кошти, якщо біженці виїхали з Польщі на строк, що перевищує 30 днів.

Варто наголосити, що самі українці також повідомляють у ZUS, що виїжджають із Польщі і не хочуть отримувати пільги. Можна сказати, що українські громадяни підходять до цього питання дуже чесно", - зазначив представник ZUS Павло Жебровський.

Увагу українських біженців звернули і на те, що нещодавно в системі облік стався збій, через який люди втратили статус тимчасового захисту PESEL UKR та перестали отримувати виплати. Для того щоб попередити помилкове позбавлення статусу, потрібно звернутися до місцевого ужонду (органу влади) та актуалізувати інформацію про себе.

Нагадаємо, польський уряд ухвалив поправку до закону про допомогу українським громадянам. Вона передбачає посилення системи контролю над отриманням виплат

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...