Несподіваний поворот подій: Через проблеми у Бєлгородській області по усій РФ не вистачає курятини

У Росії спостерігається фізичний дефіцит курей-бройлерів та філе. Однією з причин цього можуть бути труднощі, з якими стикаються виробники в Бєлгородській області. Про це 27 травня 2023 року написала російська ділова газета "Вєдомості", передають Патріоти України.

Дефіцит обсягів підтвердили джерела "Вєдомостей" в одній з федеральних роздрібних мереж. Представник великого м'ясопереробника також заявив, що на ринку відбувається "перерозподіл потоків". "Однією з причин цього можуть бути труднощі, з якими стикаються виробники Бєлгородської області. За даними Федеральної служби державної статистики Росії, регіон є лідером з промислового виробництва м'яса птиці в країні", - зазначає видання.

Зокрема, у січні - квітні 2023 року в Росії було вироблено 2,17 млн тонн м'яса птиці (у живій вазі), з яких на Бєлгородську область припадає 12,1% (260 400 тонн).

Компанія Metro повідомила про зростання попиту на куряче м'ясо, але запевнила, що не зафіксувала дефіциту обсягів курятини. Інші ритейлери (X5 Group, "Магніт", "Лента" і "ВкусВилл") не відповіли на запитання "Вєдомостей".

Оптові ціни на курятину впали до найнижчого рівня з початку року. Це пов'язано зі збільшенням пропозиції продукції. Зазначається, що у прикордонних регіонах "існують проблеми", пов'язані з "постачанням сировини, інгрідієнтів для вирощування курки та логістикою", пише газета.

Як наголошують "Вєдомості", активи компаній "Ресурс" і "Черкізово", найбільших виробників м'яса птиці в Росії, розташовані у Бєлгородській області.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...