Німеччина чекає на роботящих українців: Меркель записала звернення до трудових мігрантів (відео)

Першими негативні наслідки від цього зазнає Польща, котра роками зростала завдяки українським заробітчанам, і де наразі змушені в півтора рази піднімати пропозицію оплати, щоб уникнути масового виходу українців до ФРН

Німеччині потрібні молоді та здібні руки

Канцлер Німеччини Ангела Меркель записала публічне запрошення для трудових мігрантів з метою збільшити приплив заробітчан в країну. За прогнозами економістів до 2030 року найбільша потуга ЄС для підтримки власної економіки потребуватиме 10 млн іноземців, зазначають Патріоти України. У відеозверненні "залізна фрау" запросила на роботу в Німеччині кваліфікованих фахівців, які проживають в країнах, які не є членами Євросоюзу.

"Багато підприємств невідкладно шукають фахівців ... Федеральний уряд ухвалив стратегію залучення кваліфікованих фахівців", - сказала Меркель.

Канцлер додала, що однаково важливі кадри "академічного рівня" і звичайна робоча сила, так як без цього неможливий розвиток економіки.

За її словами, урядова стратегія залучення кваліфікованих працівників включає три етапи:

1.Використання власних кадрів всередині країн та ресурсів шляхом підвищення рівня підготовки.

2. Залучення робітників з країн-членів Європейського союзу. На даний момент такої категорії працівників вже більше 2,5 мільйонів чоловік.

3. Сприяння притоку працівників з третіх країн, які не є членами Євросоюзу. Робиться це через те, що в Європі катастрофічно не вистачає кадрів для заповнення всіх вакансій.


Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...