Німеччина не готова відмовитися від газу з РФ: Шольц побоюється "серйозних наслідків" для Європи

Німеччина не може відмовитися від газу з Росії, тому що подібний крок може серйозно нашкодити економіці країни і не посприяє завершенню війни в Україні. Берлін побоюється економічної кризи і втрати мільйонів робочих місць. Німецька держава припустилася серйозної помилки, оскільки заздалегідь не продумала питання швидкої зміни постачальників газу, нафти і вугілля. Про це заявив канцлер Олаф Шольц, передають Патріоти України.

У інтерв'ю Spiegel він розповів про те, що заборона на купівлю газу у Росії, на його думку, не призвела б до закінчення війни проти України. "Я зовсім не бачу, щоб газове ембарго поклало край війні. Якби Путін був відкритий для економічних аргументів, він ніколи б не почав цю божевільну війну", - вважає Шольц.

За словами канцлера ФРН, ситуація полягає не в бізнесі, а в спробі уникнути драматичної економічної кризи, втрат мільйонів робочих місць і виробництв. Наслідки можуть бути для всієї Європи.

"Це мало б серйозні наслідки для нашої країни, для всієї Європи, а також серйозно вплинуло б на фінансування відновлення України. Тому я зобов'язаний сказати: ми не можемо допустити цього. І по-третє, хтось дійсно думає про глобальні наслідки?" - каже Шольц.

Також він додав, що Берлін припустився помилки, коли не продумав питання переходу на співпрацю з іншими постачальниками енергетичних ресурсів. "У разі необхідності Німеччина повинна фінансувати термінали скрапленого газу та інфраструктуру для нафтопереробних заводів Східної Німеччини, навіть якщо вони не були економічно вигідними. Це справжня помилка, яка турбує мене протягом тривалого часу", - підкреслив Олаф Шольц.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...