Німеччині довелося довелося піти на певні хитрощі: Збудовано електричний баггі Audi RS Q e-tron з потужністю 500 кВт

Модель Audi RS Q e-tron може з повним правом вважатися електромобілем.


Компанія Audi повідомила про початок тестування нового спортивного електричного баггі Audi RS Q e-tron, який збираються вивести на бойові етапи ралі-рейду «Дакар» вже на початку 2022 року, передають Патріоти України. Позаяк денна протяжність етапу легендарного ралі може перевищувати 800 км, творцям моделі довелося піти на певні хитрощі.

Модель Audi RS Q e-tron може з повним правом вважатися електромобілем, бо приводиться в рух тільки електричними двигунами. Але оскільки забезпечити вищеозвучений запас ходу від батареї ємністю всього 50 кВтг неможливо, інженери встановили «збільшувач ходу» (range-extender) у вигляді бензинового двигуна, який використовується виключно для підзарядки батарей. У підсумку окремі експерти наполягатимуть на тому, що це все-таки гібрид, а не електромобіль.

Розробники полегшили собі завдання, використавши двигуни від існуючих спорткарів бренду. Так, в ролі безінового генератора для підзарядки батарей виступає бензиновий 2-літровий чотирициліндровий турбодвигун TFSI від боліда серії DTM. Обороти двигуна в робочому режимі перебувають в оптимальному діапазоні 4500-6000 оборотів, щоб зменшити шкідливі викиди, а бак на 295 літрів бензину розміщений під капотом.

Електрична частина побудована відразу на трьох електродвигунах MGU (motor-generator unit) від боліда Audi e-tron FE07 гоночної серії Formula E. перші два встановлені на передній і задній осі відповідно, а третій використовується в якості «конвертера» між бензиновим двигуном-генератором і батарейним блоком. Сумарна потужність електричного приводу становить 500 кВт (680 к.с.), а ємність батареї вагою 370 кг — близько 50 кВт/год. Крім енергії від генератора заряд батареї можна поповнювати за рахунок рекуперації під час гальмування або спуску.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...