Німці повертають собі першість у перегонах автотехнологій: Mercedes-Benz отримав урядовий дозвіл використовувати на дорогах автопілот, котрий на рівень вище ніж у Tesla

Після повідоилення про новий електрокар Vision EQXX від Mercedes-Benz, котрий по ряду параметрів перевищує наявні моделі Tesla, німецький автоконцерн порадував своїх прибічників ще одною новиною. Компанія Mercedes-Benz отримала дозвіл на експлуатацію машин з автопілотом 3 рівня, це на щабель вище, ніж система автопілота Tesla 2 рівня, зазначають Патріоти України.

Як повідомляє концерн Daimler, Федеральне управління автомобільного транспорту Німеччини (KBA) дозволило Mercedes-Benz стати першим у світі автовиробником, який має право активувати систему безпілотного водіння рівня Level 3 (електроніка контролює їзду по автомагістралях, але на дорогах з непередбачуваним рухом водієві доведеться взяти управління на себе) на звичайних дорогах.

Використовувати систему Drive Pilot буде дозволено на швидкості до 60 км/год в умовах інтенсивного руху або заторів на відповідних для цього ділянках автомагістралей в Німеччині. Також систему можна задіяти в інших країнах, де місцеве законодавство дозволяє активувати подібні асистенти водія. В даний час тести Drive Pilot йдуть в США і Китаї.

Зазначається, що Drive Pilot зможе автоматично підтримувати задану швидкість і смугу руху, реагувати на екстрені дорожні ситуації і обробляті їх самостійно, наприклад за допомогою маневрів ухилення в межах смуги руху або маневрів гальмування, а також дотримуватися вимог дорожніх знаків і заданого маршруту.

Якщо водій при активованому автопілоті відчує себе погано і не буде відповідати на вимоги взяти контроль на себе, Drive Pilot автоматично зупинить машину і приверне увагу оточуючих.

Система Drive Pilot отримає флагман бренду – седан S-Class W223 – в першому півріччі 2022 року.

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...