Нове житло замість зруйнованого війною: Хто в Україні може отримати компенсації за новою програмою

В Україні стартувала практична реалізація проекту щодо використання компенсацій за знищене війною житло. Власники житлових сертифікатів, отриманих за держпрограмою, зможуть купити нові квартири та будинки замість знищених коштом Банку розвитку Ради Європи (CEB). Насамперед програма розрахована на ветеранів, багатодітних сімей та людей з інвалідністю, передають Патріоти України.

Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України. Реалізація проєкту має пройти в два етапи до кінця цього року.

Як зазначила заступниця міністра інфраструктури України Наталія Козловська, співпраця з CEB надає можливість придбати нове житло з використанням сертифікату насамперед:

  • учасникам бойових дій;
  • захисникам, які повертаються і потребують відновлення;
  • особам із інвалідністю;
  • багатодітним сім'ям.

"Почато практичну реалізацію проекту "HOME: Компенсація за знищене житло" за підтримки Банку розвитку Ради Європи. Кредитна угода на 100 млн євро була підписана між Україною та Банком розвитку Ради Європи (CEB) ... у червні цього року", – йдеться у повідомленні.

У відомстві підрахували, що станом на 6 вересня 2024 року до Держреєстру пошкодженого та знищеного майна внесено понад 372 тисячі об'єктів нерухомості. Там також нагадали, що в рамках запровадженої у травні 2023 року державної програми компенсацій за пошкоджене та знищене житло єВідновлення майже 3000 сімей уже стали власниками нового житла, а понад 62 тис. змогли відновити будинки.

Тимчасове явище? НБУ пояснив стабільність курсу долара за останній місяць

субота, 7 вересень 2024, 13:10

Попит на валюту в Україні в серпні 2024 року знизився. У результати зміна курсу долара за останній місяць була мінімальна, передають Патріоти України з посиланням на Макроекономічний та монетарний огляд НБУ (вересень 2024 року). "Збалансованість валютн...

Частина українців може отримувати соцвиплати та пенсію одночасно: У Песійному фонді дали пояснення

субота, 7 вересень 2024, 12:32

Деякі категорії громадян мають право на отримання одночасно двох видів виплат: пенсії та соціальної допомоги. Це стосується, зокрема, осіб з інвалідністю з дитинства, які втратили годувальника. Про це інформує Пенсійний фонд, передають Патріоти України...