Нищівний карантин: В уряді підрахували, наскільки вже збільшилась кількість безробітних українців

В середньому, збереження одного робочого місця в 5 разів дешевше, ніж створити нове.

Кількість безробітних в Україні на даний момент фактично збільшилась на 0,5-0,7 млн. людей до 2,0-2,2 млн. людей. Про це заявив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков в ефірі радіостанції "Новий час", передають Патріоти України.

"За оцінками офіційної статистики, в Україні близько 3,5 млн. людей працюють в тіньовому секторі. З них в "карантинних" галузях задіяні близько 1 млн. Офіційно в цих галузях працюють ще близько 2,9 млн. людей. Таким чином, всього через карантин вимушено не працюють близько 4 млн. українців.

За нашими оцінками, близько 500-700 тисяч неофіційно зайнятих із закриттям бізнесів на карантин сьогодні, фактично, не мають роботи. Якщо додати майже 1,5 млн. безробітних, то отримуємо кількість незайнятих на рівні 2,0-2,2 млн. осіб", – сказав він.

Чижиков зазначив, що одним із пріоритетів має бути збереження робочих місць і бізнесу підприємців. В середньому, збереження одного робочого місця в 5 разів дешевше, ніж створити нове. "У нинішній ситуації створення нових робочих місць – дуже дороге задоволення. Тому важливо допомагати підприємцям, малому бізнесу, щоб вони витримали це випробування", – наголосив він.

Підприємці психологічно налаштувалися припинити роботу до 3 квітня. У зв'язку з продовженням надзвичайної ситуації до 24 квітня зараз багато хто з підприємців ставить питання: як зараз заробляти гроші в умовах карантину. У більшості з них запас міцності до середини-кінця квітня. У середнього і великого бізнесу запас більше – 2-3 місяці. Це оптимістичні прогнози. Тому зараз бізнес, особливо підприємці, потребують підтримки держави, додав Чижиков.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...