​Один з найбільших європейських виробників зброї: Чеський мільярдер має намір вкласти "сотні мільйонів євро" в Україну

Один з найбільших європейських виробників зброї має намір допомогти Києву наростити власне виробництво важких боєприпасів. Компанія Czechoslovak Group AS планує інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну, передають Патріоти України.

Мільярдер і головний виконавчий директор Міхал Стрнад заявив, що CSG веде переговори з державним збройовим концерном "Укроборонпром" про створення спільного підприємства і шукає підходящі майданчики для виробництва артилерійських і танкових снарядів, а також важкого обладнання.

За його словами, тільки CSG збільшила виробництво великокаліберних боєприпасів на своїх заводах у Словаччині, Іспанії та Сербії у понад 10 разів із моменту повномасштабного вторгнення Росії 2022 року.

"Нелегко керувати таким швидким зростанням. Якщо у нас буде угода, ми передамо наші технології Україні. Таким чином, ми могли б використовувати їхні можливості та їхніх людей для нарощування виробництва артилерійських і танкових боєприпасів", - цитує мільярдера видання Bloomberg.

Крім боєприпасів, CSG виробляє військові та цивільні вантажівки Tatra, бронеавтомобілі та колісні самохідні гаубиці, а також модернізує радянські танки Т72 для української армії. Щоб задовольнити зростаючий світовий попит, компанія будує нові виробничі цехи в Чехії і розраховує наступного місяця завершити операцію з придбання за 1,9 мільярда доларів бізнесу з виробництва малокаліберних боєприпасів американської компанії Vista Outdoor Inc.

Досі CSG покладалася в основному на кредити місцевих банків, але після угоди з Vista вона має намір рефінансувати весь свій борг завдяки синдикованим кредитам, а також міжнародним облігаціям у євро і доларах, за словами Стрнада.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...