Перший у світі: У США запустили завод по виробництву зеленого водню (відео)

Водень давно розглядається в якості перспективного технологічного напрямку довгострокового зберігання енергії.

У США запустили перший завод з виробництва зеленого водню. У цьому проекті використовується метод плазмового нагріву, який придумали в НАСА, повідомляють Патріоти України.

Компанія Solena Group запустила перший комерційний проект, вартістю близько 55 млн доларів США в місті Ланкастер, штат Пенсільванія. Solena - одна з компаній, яка вже кілька років шукає способи дешевого виробництва водню без утворення шкідливих викидів. Вони хочуть стати головним постачальником екологічно чистого палива, яке в майбутньому може замінить нафту і газ.

«Якщо ми продовжимо робити енергію так, як ми це робили, то через 50 років нашу планету можна буде впізнати. Ми раді знаходити нові способи виробництва зеленого палива і поширити наші ідеї по всій країні», - зазначили в компанії.

Енергетична компанія буде виробляти водень за допомогою технології плазмового нагріву - цей метод вперше розробили в НАСА. Для нього застосовують спеціальні факели, в яких при протіканні електричного струму через розрядний проміжок утворюється плазма, яка використовується для обробки матеріалів.

Водень давно розглядається в якості перспективного технологічного напрямку довгострокового зберігання енергії. Однак дослідники вказали свої переваги - вони можуть зберігати надлишки в твердому матеріалі - борогідріді натрію. Він може вбирати водень, як губка, а потім виділяти його назад.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...