Після перемоги над Росією курс гривні залежатиме від дуже важливого моменту, - прогноз

Після перемоги України над Росією ситуація на валютному ринку залежатиме від формату завершення війни та обсягу коштів, які надходитимуть від західних партнерів на відновлення, передають Патріоти України.

Таку думку висловив економіст, фінансовий аналітик Олексій Кущ, зазначивши при цьому, що при достатньому обсязі коштів на відновлення буде спостерігатися серйозний приплив валюти в країну і гривня почне зміцнюватися, повідомляє ТСН.иа.

"Все залежатиме від формату завершення війни та формату відновлення. Якщо нам будуть надходити значні кошти від наших західних партнерів на відновлення, і це будуть дійсно ті цифри, які ми просимо в Лугано або Лондоні, тоді гривня буде навіть посилюватися, тому що буде дуже сильний приплив валюти в країну", – зазначив економіст.

За словами експерта, якщо Україні будуть давати кошти виключно на покриття внутрішніх бюджетних дефіцитів, істотного зміцнення гривні не буде.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...