По кишені тепер не всім: В Україні різко переписали ціни на популярний овоч

Ціни на тепличні помідори в Україні досягли максимальних значень за останні сім років через зниження пропозиції. Вартість помідорів на оптових ринках зараз коливається від 55 до 65 грн/кг, що на 22% вище, ніж у минулому році, передають Патріоти України.

Про це пишуть аналітики EastFruit. Основною причиною зростання цін стало суттєве скорочення обсягів збору помідорів у теплицях.

Виробники вказують, що на цей фактор вплинула прохолодна погода та зниження середньодобової температури, що сповільнює ріст і дозрівання плодів. Оскільки кількість доступної продукції скоротилася, тепличні комбінати отримали можливість підняти ціни на вже зібрані партії. Станом на сьогодні, тепличні помідори реалізуються в діапазоні 55-65 грн/кг, залежно від якості та обсягу партії.

Зростання цін не є випадковим — це реакція на ринкові умови, в яких пропозиція значно зменшилась. Маленькі виробники практично завершили продажі, а якість їх продукції не завжди відповідає високим стандартам. У той же час, комбінати змушені працювати з невеликими партіями через зниження врожайності у стаціонарних теплицях.

Цього року ціни на помідори закритого ґрунту в середньому на 22% вищі, ніж у 2023 році. Відсутність великої пропозиції змушує покупців звертатися до крупних постачальників, які, в свою чергу, поступово підвищують ціни. Ба більше, виробники вже натякають на можливе подальше подорожчання продукції на наступному тижні, оскільки навіть при поточних високих цінах попит на помідори залишається стабільно високим.

Різке зростання цін на тепличні помідори може мати серйозні наслідки для ринку. Окрім впливу на кінцевого споживача, це також позначиться на роздрібних мережах, які будуть змушені коригувати свої цінники відповідно до поточної ситуації.

Чорний лебідь промайнув над віссю Зла: Китай новинами про стогнацію своєї економики "обвалив" ціни на нафту – Reuters

понеділок, 14 жовтень 2024, 18:22

На світовому ринку знизилися ціни на нафту. Серед причин – зниження рівня інфляції у Китаї. Так, ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 86 центів, або 1,1%, до 78,18 долара за барель, а вартість ф'ючерсів нафти West Texas Intermediate (WTI) скоротилася...

По кишені тепер не всім: В Україні різко переписали ціни на популярний овоч

понеділок, 14 жовтень 2024, 18:01

Ціни на тепличні помідори в Україні досягли максимальних значень за останні сім років через зниження пропозиції. Вартість помідорів на оптових ринках зараз коливається від 55 до 65 грн/кг, що на 22% вище, ніж у минулому році, передають Патріоти України...