Представник МВФ попередив про серйозні наслідки денаціоналізації "ПриватБанку"

Денаціоналізація фінустанови призведе до дестабілізації макрофінансової ситуації в Україні.

Представник Міжнародного валютного фонду Йоста Люнгман висловив думку, що денаціоналізація ПриватБанку призведе до дестабілізації макрофінансової ситуації в Україні. "Думаю, буде неймовірним, якщо відбудеться денаціоналізація ПриватБанку... Думаю, денаціоналізація дестабілізує економіку України", – підкреслив Люнгман, передають Патріоти України.

При цьому фінансовий директор ПриватБанку Анна Самаріна заявила, що останні рішення судів щодо банку не чинять значного впливу на роботу фінустанови. "Зараз банк нічого не відчуває, все нормалізувалося і повернулися кошти, які клієнти знімали в банкоматах 18-19 квітня, коли ми спостерігали піковий обсяг зняття до 3 млрд гривень в день, як на новорічні свята. Проте, якщо продовжувати такі оголошення, то так, будуть аналогічні реакції", – повідомила вона.

Нагадаємо, що 21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов у держвласність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанову докапіталізували на суму 116,8 млрд гривень. У кінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудиторакомпанії EY.

Подалі від блекаутів: В Україні фіксується рекордне виробництво електроенергії ГЕС

вівторок, 19 березень 2024, 5:58

Унаслідок раннього водопілля українські гідроелектростанції виробляють близько 65 млн кВт-год. електроенергії щодня, що є рекордним показником. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота. За йог...

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...