"Пробний камінь", для решти українців: У Полтаві хочуть на 59% підняти тариф на опалення

Напередодні старту опалювального сезону в Полтаві обласні депутати хочуть запровадити нові тарифи на тепло. Вартість може зрости на понад 50%, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.19:30.

Cьогодні під час засідання постійної комісії облради з питань житлово-комунального господарства представник компанії "Полтаватеплоенерго" переконував депутатів у гострій необхідності підвищення тарифів на тепло. Підприємство нібито збиткове і врятувати його можуть додаткові гроші. І нові тарифи мають покрити дефіцит фінансів.

Таке рішення намагались протягнути, попри те, що лише кілька днів тому, президент, прем'єр та мери міст підписали меморандум про збереження минулорічних тарифів на тепло. Але в Полтаві теплогенеруюча компанія підпорядкована не місту, а області, тож там вважають, що під меморандум президента не підпадають. Частина депутатів виступила категорично проти підвищення цін, тож питання довелось відкласти.

"Полтавська обласна рада, навідміно від інших винесла цей проект рішення на розгляд депутатів. Цей проєкт рішення говорить про те, що "Полтаватеплоенерго" планує збільшити тариф аж на 59%. Якщо б таке збільшення б відбулось, то кожен мешканець сплачував би в місяць на 2-2.5 тис. грн більше, ніж в минулому сезоні", - каже депутат Полтавської обласної ради від партії "За майбутнє" Іван Москалик.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...