Прорив російської блокади водних перевезень: Україна запускає Дунайський зерновий шлях до нейтрального чорноморського порту

Україна запускає Дунайський зерновий шлях

Українське дунайське пароплавство (УДП) запускає проект під назвою Дунайський зерновий шлях, який передбачає транспортування агропродукції до румунського порту Констанца. Про це заявив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко.

"Ще влітку ми припускали, що Росія може будь-якої миті спробувати зірвати "зернову ініціативу". Тому наполегливо та системно розвивали наш проект Дунайський зерновий шлях", - зазначив він.

За словами Москаленка, пароплавство інвестувало у створення власної перевалки зернових і домовилося з румунською групою компаній TTS про швидку та ефективну схему перевалки в порту Констанци.

Зазначається, що за рахунок швидшого процесу навантаження та розвантаження середній час обороту каравану скоротиться, приблизно, на 30%. Власникам вантажу не доведеться зазнавати фінансових втрат через тривалі очікування в черзі біля терміналу.

Як наголосив гендиректор УДП, важливою складовою проекту є оснащення суден системами онлайн-контролю, відеоспостереження та збільшення кількості судноводіїв в екіпажі. Це значно підвищує ефективність роботи флоту.

Очікується, що у майбутньому баржовий караван зможе здійснювати до двох рейсів на місяць.

За словами Москаленка, на другому етапі проекту Дунайський зерновий шлях передбачається будівництво нових баржів. Крім того, найближчим часом розпочинається модернізація тяги та капітальний ремонт самохідного флоту із заміною двигунів.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...