"Просто денег нет": Росія суттєво скоротить витрати на анексований Крим

Історично дотаційний регіон, котрий окупанти показово накачували грошима перші роки хозяйнування, так і "не став на ноги". Період покупки лояльності населення добігає кінця. Отже соціально-економічна обстановка анексованої території лише погіршуватиметься

Російський Мінфін пропонує урізати витрати на утримання Криму і Севастополя на 17,6 мільярдів російських рублів у 2021 і 2022 році. Росіяни стверджують, що це пов'язано з припиненням дії програми економічного розвитку окупованих територій і політикою щодо збалансування федерального бюджету, повідомляють Патріоти України з посиланням на інформагентство РБК.

У повідомленні йдеться про те, що міністерство фінансів РФ планує знизити витрати на Крим і Севастополь на 8,5 мільярди рублів у 2021 році і на 9,1 мільярди рублів у 2022 році. Ця сума еквівалентна 240 мільйонам доларів США.

Такі заходи Москви пов'язані зі спробою подолання дефіциту бюджету, сформувавшогося через пандемію коронавірусної інфекції і різкого падіння ціни на нафту.

Раніше російський президент Володимир Путін заявив, що пандемія COVID-19 серйозно вдарила по світовій торгівлі та призвела до справжньої глобальної рецесії. Однією з головних проблем Росії він назвав катастрофічне зростання безробіття.

Нагадаємо, колишній радник Путіна економіст Андрій Ілларіонов заявляв, що Росія витрачає на фінансування анексованого Криму та окупованих районів Донбасу близько 4 мільярдів доларів США на рік.


Українці можуть "вибити" пенсію, яку їм не видали: Юрист порадив, як треба діяти

вівторок, 19 березень 2024, 8:46

Незважаючи на періодичні підвищення пенсій, їх сума не завжди встигає за ростом інфляції, тому для багатьох людей, які вийшли на заслужений відпочинок, кожна сотня-друга гривень має важливе значення, передають Патріоти України. Що вже говорити про ситу...

У перемогу України вірять, це видно по ринку землі: Як змінилася ситуація з вартістю і хто може купувати землю

вівторок, 19 березень 2024, 8:30

В Україні дорожчає земля. Навіть повномасштабна війна не змогла зупинити попит на ділянки сільськогосподарського призначення, передають Патріоти України. З 1 січня 2024-го правила продажу землі змінили. Ліміт на покупця збільшили зі 100 га до 10 тис. г...