Просто "денег нет"? В Україні почалися затримки з виплатами субсидій: Хто і чому не може отримати гроші

У частині міст України почалися проблеми з переоформленням субсидій і як результат - можуть бути порушені терміни виплат. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, передають Патріоти України.

Як зазначили у відомстві, виплати затримано, оскільки не закінчено автоматичне нарахування субсидій. Основну проблему у відомстві вбачають у порушенні вимог щодо оформлення субсидій у низці міст, що суттєво сповільнило процес нарахування коштів. Мінсоцполітики звернулося до Асоціації міст з проханням скоординувати роботу міст і прискорити процес нарахування субсидій.

"В окремих містах органами місцевого самоврядування не забезпечено дотримання вимог Порядку призначення житлових субсидій на наступний період і тому перепризначення субсидії на наступний період в автоматичному режимі проведено не в повному обсязі. Це може призвести до несвоєчасного отримання громадянами допомоги на оплату житлово-комунальних послуг", – зазначили у відомстві.

Коли мали початися виплати

Як зазначили в Мінсоцполітики, виплати субсидій за травень - червень мають початися найближчим часом. На цей момент кошти перенаправляються в регіони для проведення відповідних виплат.

Кому можуть відмовити в субсидії

  • українцям, у яких на депозиті понад 100 000 гривень,
  • власникам автомобіля до п'яти років,
  • тим, хто купував валюту на суму понад 50 000 гривень.

Скільки платитимуть до опалювального сезону

  • Середній розмір субсидії до настання опалювального сезону становитиме 290 гривень.
  • З настанням опалювального періоду сума субсидій буде перерахована автоматично.

Як зазначили в Мінсоцполітики, тим, хто пройшов перевірку субсидії будуть нараховані автоматично, проте близько 15% одержувачів повинні будуть повторно подати документи.

Кому доведеться переоформити документи

  • тим, хто отримує допомогу на оплату комуналки не за місцем реєстрації;
  • тим, хто має членів сім'ї, які проживають не за місцем реєстрації;
  • тим, хто живе в орендованому житлі,

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...