Протягом 2021 року Україна нарешті виведе на орбіту Землі вітчизняний супутник, - Уруський

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський провів нараду щодо створення космічних апаратів дистанційного зондування Землі з високою роздільною здатністю, зазначають Патріоти України.

"Обговорили широкий спектр організаційних та технічних питань, а також заслухали проекти щодо створення угруповання супутників від Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені І. Сікорського" та ДП "КБ "Південне", – розповів Уруський, повідомляє "Урядовий портал".

Міністр наполягає на прискоренні виведення на навколоземну орбіту космічного апарата дистанційного зондування землі "Січ 2-30 (2-1)".

"Ми повинні здійснити всі необхідні заходи, щоб це відбулося до кінця 2021 року, 30-річчя Незалежності України. І це цілком реально за умови максимально ефективної роботи і є нагальною необхідністю", – наголосив Уруський.

Ці космічні апарати допоможуть як економіці, так і силовим структурам. Це дасть змогу зекономити бюджетні кошти, які витрачають на подібні послуги за кордоном.

"Маємо парадоксальну ситуацію: в Україні є значний науково-технічний потенціал і практично все для того, щоб мати власне угруповання космічних апаратів на навколоземній орбіті, однак, на жаль, воно відсутнє. Можна наводити різні причини з цього приводу, проте ситуацію потрібно змінювати", – підсумував міністр.


В Україні кардинально змінилася ситуація на ринку праці: Названо професію, яка несподівано стала непопулярною

понеділок, 29 квітень 2024, 6:44

В Україні спостерігається значний дефіцит на ринку праці. Високий попит мають практично всі професійні працівники, крім працівників сфери IT.Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA, передають Патріоти України. В Україні, згідно з даними опитування НБУ, ско...

Новий власник lifecell Ксав’є Ньєль: Мільярдер, що створив себе, дпузяка Макрона та зять найбагатшої людини у світі

понеділок, 29 квітень 2024, 6:15

Перші 40 млн євро мсьє Ньєль заробив у 24 роки. Мобільний оператор lifecell входить до трійки найпопулярніших операторів зв’язку в Україні й наразі належить турецькому телеком-холдингу Turkcell. Однак українську "дочку" збираються продати. Хто стане її...