Провидіння "підстелило соломки" Україні: Світовий банк поліпшив прогноз щодо ВВП нашої країни, виїжджаємо передусім на аграріях

Відновленню економічної активності сприяють високий урожай, зростання споживчого попиту і сприятливі зовнішні умови. При цьому втрачене за час "кінця епохи бідності" в цьому році відбити не вдасться.

Світовий банк зберіг прогноз відновлення ВВП України в 2021 році на рівні 3,8% після падіння на 4,0% в 2020 році. Прогноз зростання економіки на наступні 2 роки поліпшився, повідомляється у звіті СБ, який було оприлюднено в середу, 6 жовтня, зазначають Патріоти України.

Зокрема, згідно з новим прогнозом, економіка України зросте на 3,5% в 2022 році і на 3,7% в 2023 році. Раніше очікувалося зростання на 3,1% протягом 2 років.

У звіті відзначено, що економічна активність повинна й далі відновлюватися в другому півріччі 2021 року, адже цьому сприяють більший урожай, зміцнення споживчого попиту і сприятливі зовнішні умови.

У 2021 році економіка України зросте на 3,8% завдяки позитивному базовому ефекту в сільському господарстві і в порівнянні з торішнім спадом.

Також у прогнозі враховано можливість подальших тимчасових локдаунів і додаткове посилення з боку центрального банку з метою закріпити інфляційні очікування.

Очікується, що в другому півріччі 2022 року інфляція знизиться до цільового рівня за рахунок ефекту від грошово-кредитної політики.

Нагадаємо, в березні Світовий банк поліпшив прогноз зростання ВВП України в 2021 році до 3,8%, хоча на початку січня перспективи відновлення оцінювали лише в 3%.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...