"ПриватБанк" масово блокує рахунки українців: У банку розповіли, кому закриють доступ до грошей

Клієнти ПриватБанку масово скаржаться на блокування рахунків. За новими правилами, які діють із травня, будь-якого визнаного судом боргу достатньо, щоб заблокувати всі кошти на рахунку клієнта, передають Патріоти України.

Скарги розміщують у соцмережах ПриватБанку, а також на спеціалізованомуфорумі "Мінфін". У банку пояснюють: коли надходить лист від виконавчої служби про накладення арешту, банк не може його ігнорувати. Йдеться про будь-який борг: аліменти, комуналка, кредит і т.п.

Боржник має право звернутись до виконавчої служби та розблокувати частину коштів на рахунку (в розмірі двох мінімальних зарплат). Проте ця процедура займає певний час. "Виконавча (служба. – Ред.) наклала арешт на рахунок, де я отримую заробітну плату. Постанову виконавець відправив у банк 16.06. Банк отримав постанову 21.06, а далі тиша. Це мій єдиний дохід, за який я живу. Скільки треба жити святим духом, щоб нарешті зняв банк арешт із мого рахунку?" – пише клієнт банку.

Як поясняють у ПриватБанку, розблокування частини коштів відбувається впродовж 10 днів. Деякі клієнти стверджують, що кошти заблокували незаконно. "ПриватБанк заарештував рахунок протиправно", – жаліється клієнт банку.

ПриватБанк стверджує, що діє виключно в межах закону, а в ситуації, коли надходить лист від виконавчої служби про накладення арешту, має блокувати рахунок.

Зазначимо, що до травня 2023-го в Україні банківські рахунки блокували лише в тому випадку, якщо сума боргу становила від 100 тис. грн. За новими правилами заблокувати картку можуть навіть у тому випадку, якщо сума боргу становить кілька тисяч гривень. Мінімальної суми немає.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...