"ПриватБанк" програв: Суркіси виграли в суді у держави $350 млн

Банк не планує виплачувати 350 млн доларів на користь офшорних компаній.

Печерський районний суд Києва задовольнив позов шести офшорних компаній братів Ігоря і Григорія Суркісів до державного "ПриватБанку" про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання банку обслуговувати їхні депозити, заборгованість за якими позивачі оцінили у 350 млн доларів. Банк не планує виплачувати 350 млн доларів на користь офшорних компаній. Проте останні можуть звернутися до Державної виконавчої служби для примусового списання коштів з кореспондентських рахунків банку, повідомив юридичний радник банку Андрій Пожидаєв, інформують Патріоти України.

"Заяву шести компаній задоволено в повному обсязі. Ми перейшли від немайнового характеру спору до майнового. Органи Державної виконавчої служби наразі мають стягнути кошти з банку", – сказав Пожидаєв.

У позовній заяві компанії Суркісів просили суд точно визначити суму, яку повинен їм виплатити "ПриватБанк" в рамках виконання зобов'язань з обслуговування депозитів, які офшорні компанії розмістили ще до націоналізації банку – в 2012-2014 роках – на рахунках його кіпрської філії. Крім того, компанії просили суд надати можливість Державній виконавчій службі примусово стягнути з рахунків "ПриватБанку" відповідні кошти в разі відмови банку від їх добровільного погашення.

Згідно з позицією "ПриватБанку", відповідні договори офшорів Суркісів вважаються на сьогоднішній день виконаними, оскільки в 2016 році при проведенні націоналізації вони були обміняні на акції додаткової емісії в якості депозитів пов'язаних з банком осіб.

Найбільшим постачальником запчастин для літаків в РФ стала... африканська країна

четвер, 28 березень 2024, 13:59

У 2023 році найбільшим постачальником запасних частин для літаків в Росію став Габон. Про це повідомляє видання The Moscow Times з посиланнямна митні дані РФ, передають Патріоти України. Всього за рік в Росію ввезли авіазапчастин майже на $2 млрд, з ни...

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...