Путін і Ердоган офіційно запустили новий газопровід в обхід України (відео)

Президент Росії Володимир Путін і лідер Туреччини Реджеп Таїп Ердоган взяли участь у офіційній церемонії початку роботи газопроводу "Турецький потік", передають Патріоти України.

Запуск трубопроводу, який дозволить постачати газ низці країн в обхід України, відбувся в середу, 8 січня, у Стамбулі. Про це свідчить виступ глав двох держав.

"Тепер російський газ йде до Туреччини новим маршрутом. Це унікальна, безпрецедентна за своїми параметрами глибоководна газотранспортна система", – заявив Путін.
Також президент Росії заявив, що технології, що використовувалися під час будівництва "Турецького потоку", гарантують екологічну безпеку його експлуатації.

"Під час прокладання "Турецького потоку" застосовувалися передові інноваційні технології, що дозволило забезпечити максимальну економічну ефективність транспортування газу, гарантувати безпеку й екологічну чистоту експлуатації трубопроводу", – зазначив він.

Газопровід "Турецький потік" протяжністю приблизно 930 кілометрів складається з двох ниток загальною потужністю 31,5 млрд кубометрів газу на рік.

Перша нитка призначена для постачань газу турецьким споживачам, друга – країнам Південної та Південно-Східної Європи. Москва оголосила про закінчення будівництва обох ниток газопроводу в середині листопада 2019 року.

Також Путін і Ердоган провели зустріч у форматі "один на один" у присутності перекладачів та закритому для преси режимі.

У Кремлі зазначали, що сторони розглянуть питання розвитку російсько-турецького співробітництва та міжнародну проблематику, зокрема ситуацію в Сирії та Лівії.

Крім того, президент Туреччини заявляв, що має намір обговорити з Путіним заходи для досягненню перемир'я в Ідлібі і виконання російсько-турецького меморандуму щодо Сирії.

Президент Росії Володимир Путін і лідер Туреччини Реджеп Таїп Ердоган взяли участь у офіційній церемонії початку роботи газопроводу "Турецький потік"

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...