Путін обвалив економіку РФ: Магазини перетворилися на "міста-примари", а рівень життя повернувся на 15 років назад

Президент РФ Володимир Путін разом із наказом про повномасштабне вторгнення в Україні фактично поставив хрест на розвитку своєї країни. Рівень життя відкотиться на 15 років, понад тисячу компаній заявили про вихід з країни, а логістичні ланцюжки доставки товарів зруйновані, передають Патріоти України.

Як повідомляє The Daily Express, заступник головного економіста Інституту міжнародних фінансів (IIF) попередив, що економіці Москви можуть бути завдано нових ударів, якщо Європа відмовиться від російського газу. І якщо це не станеться внаслідок введеного ембарго, то рано чи пізно країни ЄС зроблять це добровільно.

Після 24 лютого процес пошуку альтернативних постачальників газу різко прискорився, а ЄС почав розробляти нову концепцію відмови від російських енергоресурсів.

Росію залишили не тільки магазини одягу – багато гігантів харчової промисловості і напоїв наслідували їх приклад. Coca-Cola, Pepsi та Starbucks призупинили або закрили свою діяльність у Росії перед західними санкціями. За повідомленнями деяких ЗМІ, торгові центри у великих містах стали "городами-примарами".

  • У Росії її заморозили половину всіх її золотовалютних резервів, які накопичували багато років. Йдеться про 300 млрд дол.
  • Найбільші російські банки відключили від SWIFT.
  • У РФ заборонено ввозити банкноти євро та долара.
  • До кінця року ЄС скоротить постачання нафти на 90%, повністю заборонять нафту, яку постачають морем.
  • Вся правляча еліта потрапила під персональні санкції, їхні особняки та рахунки заморожені.
  • З РФ пішли близько тисячі компаній, у тому числі McDonald's, Coca-Cola, KFC, BP та Shell.

До речі, резидент Росії Володимир Путін заявив росіянам про економічну стабільність у Росії. У той час як економіка його держави руйнується, державні ЗМІ та сам Путін продовжують розповідати про досягнення.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...