Путін рішення вже схвалив: Уряд Росії розпочинає будувати "скрепні" дерев'яні 9-поверхівки

До дерев'яних багатоповерхівок можуть переселити росіян, які живуть в аварійних будинках. Загалом на території РФ таких будинків налічують близько 80 тисяч.

На території Російської Федерації можуть з'явитись дев'ятиповерхові будинки з дерева. Про це сказав міністр будівництва та ЖКГ Ірек Файзуллін під час парламентського діалогу в Раді Федерації, пише російське агентство "Интерфакс".

"Сьогодні у нас в експертизі Росії знаходиться документація вже на дев'ятиповерхові об'єкти, які, можливо, будуватимуть", — цитують журналісти чиновника.

Файзуллін стверджує, що наразі триває розробка нормативної бази для реалізації такого проєкту. За його словами, роботу буде завершено протягом 2023 року.

Як повідомляє "Фокус", за даними російського ЗМІ "Известия", уряд розглядає можливість переселення мешканців аварійних будинків у дерев'яні багатоповерхівки. Для стимуляції переїзду в подібні споруди влада може запровадити на них пільгову іпотеку.

У серпні минулого року у виданні також повідомили, що перший дерев'яний багатоквартирний будинок у РФ збудували у 2014 році у Тверській області. У 2022 році росіяни також завершили будівництво чотириповерхових дерев'яних будинків у Волгоградській області, які отримали назву ЖК "Соколики".

Про те, що росіян потрібно переселити з аварійних будинків у дерев'яні, також заявив президент Володимир Путін.

"Для цілої низки регіонів, для багатьох наших громадян, це може стати справді зручним, ефективним рішенням", — сказав Путін 10 лютого на нараді з питань розвитку лісопромислового комплексу.

За даними реєстру, на території Росії налічується близько 80 тисяч аварійних будинків, в яких мешкають 1,4 млн осіб. Найгірша ситуація у Карелії – там майже 4900 споруд в аварійному стані.

"Відрізає гілку, на якій сидить": Китай фінансує атаки хуситів на судна у Червоному морі, - Politico

четвер, 28 березень 2024, 14:49

Китай мимоволі допомагає Ірану перекрити судноплавство в Червоному морі, завдаючи шкоди світовим торговельним потокам і ущемляючи при цьому власні інтереси Пекіна, стверджують представники західних спецслужб, передають Патріоти України з посиланням на...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...