Путін розпочав енергетичну війну проти Європи: Данілов розкрив план Кремля

Росія розпочала енергетичну війну проти Європи. Постачання газу урізали, щоб натиснути на європейську владу і домогтися санкційних поступок. Крім того, Кремль домагається дестабілізації економічної ситуації в країнах ЄС, сподіваючись, що це призведе і до політичної нестабільності. Проте план Кремля не матиме успіху, передають Патріоти України.

Про це заявив секретар РНБО України Олексій Данілов. Водночас, за його словами, українці бачать: європейські партнери, незважаючи на тиск, зберігають відданість "цінностям, а не цінам".

"Путін розпочав енергетичну війну проти Європи. Істотне (до 40%) скорочення поставок російського газу європейським країнам – цілеспрямована кампанія тиску та примус до поступок у питаннях зняття санкцій. Кремль ставить за мету затягнути енергетичний зашморг на економіці країн ЄС, що має призвести до різкого зростання цін, падіння рівня життя та, як наслідок, внутрішньополітичної дестабілізації", – зазначив Данілов.

Він упевнений, що на цьому тлі Європа має шанс позбутися залежності від Росії і більше ніколи не дозволяти будь-якій країні займати монопольне становище в критичних секторах економіки. "Позбувшись російської монополії, Європа зможе розірвати корупційні зв'язки, якими Кремль міцно пов'язав політичні еліти", – вважає секретар РНБО.

Також, за словами Данілова, російська влада нічого не навчилася з досвіду нацистів. "Війна на два фронти – це завжди шлях до поразки", – резюмував Данілов.

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...