Путін з Рогозіним швидше заплигали на батуті: Індія запускає свій місяцехід (відео)

Апаратура Індійської організації космічних досліджень складається з орбітального модуля, посадкового, а також місяцеходу.

Індія розробила свій місяцехід. Фото: скріншот з відео.

У ніч на понеділок Індія відправить до природного супутника Землі місію Chandrayaan-2 (Місячний корабель). Це друга після "Чандраян-1" автоматична міжпланетна станція для дослідження Місяця, зазначають Патріоти України.

Запуск ракети-носія важкого класу GSLV MkIII-M1 із загальним вантажем 3877 кг відбудеться 15 липня о 00:21 ночі за київським часом з космічного центру ім. Сатіша Дхавана на острові Шріхарікота в Бенгальській затоці.

11 років тому в рамках місії Chandrayaan-1 до Місяця доставили орбітальний модуль, який випустив ударний зонд. Отримані при його падінні дані використовують для м'якої посадки модуля місії Chandrayaan-2.

Апаратура Індійської організації космічних досліджень (ISRO) складається з орбітального модуля (2379 кг, 1 кВт), посадкового (тисячі чотиреста сімдесят один кг, 650 Вт), а також місяцеходу (27 кг, 50 Вт). Софт і техніка, стверджує влада країни, розроблені і зібрані в Індії.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...