Раді пропонують позбавляти пільговиків виплат за борги з комуналки: Що відомо

В Україні існує не лише система субсидій для оплати житлово-комунальних послуг, а й пільг — подекуди знижки можуть сягати 75 відсотків, а то й усіх 100 відсотків, передають Патріоти України.

Втім, як повідомляє видання «На пенсії», Мінсоцполітики розробило проєкт закону, згідно з яким у разі заборгованості за комуналку пільговиків можуть втратити свій статус. Документом пропонується зобов’язати пільговиків щомісяця сплачувати вартість комунальних послуг.

Автори документа пояснюють, що пільги та субсидії надаються у грошовій формі — людині залишається лише оплатити комуналку. Але багато хто не платить, оскільки тарифи постійно зростають, пенсій ні на що не вистачає і люди просто живуть на ці гроші.

Читайте також: Родичі УБД можуть замість нього подати заяву на пільгу щодо оплати комуналки, — Пенсійний фонд

Зазначається, що у законодавстві, яке регулює призначення субсидій є умова, що з певної заборгованості вона не призначається. А от щодо призначення пільг таких умов не було. Таким чином в міністерстві пропонують вирівняти вимоги та запровадити обмеження й для пільговиків, яким, як і субсидіантам, нададуть можливість укласти договір про реструктуризацію боргу — тоді пільги не забиратимуть.

Раніше у Пенсійному фонді зазначали, що отримати 50% знижки на оплату житлово-комунальних послуг можуть вразливі категорії громадян, зокрема, родини, де виховуються діти з інвалідністю, багатодітні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, а також батьки та члени сім’ї загиблих або зниклих безвісти при виконанні службових обов’язків осіб рядового та начальницького складу служби цивільного захисту.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...