Ракетна атака наробила лиха: В Україні не збиралися відключати світло до листопада, тепер все змінилося - чого чекати

Прогнозувати вплив масованої ракетної атаки росіян на енергосистему в понеділок, 26 серпня, на можливість безперебійного енергопостачання протягом наступних двох місяців поки що складно, передають Патріоти України.

Водночас очевидно, що плани з підготовки до зими доведеться коригувати. Про це заявив радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко.

«Поки що важко сказати, наскільки ця атака вплине на плани з відновлення енергосистеми та на можливість без обмежень постачати електрику нашим споживачам у вересні-жовтні, але думаю, що до кінця дня ми розумітимемо ситуацію, і оперативно буде відкориговано зусилля з енергозабезпечення», — сказав він на брифінгу в Києві 26 серпня.

При цьому він звернув увагу, що за відсутності ударів по енергосистемі до кінця жовтня не планувалося великих обмежень, а то й узагалі таких обмежень, оскільки в цей період мінімум навантаження на енергосистему, і доступної потужності з урахуванням активної ремонтної кампанії мало вистачити для безперебійного забезпечення е/е.

«Цілком очевидно, що за результатами атаки необхідно буде проаналізувати стан енергосистеми, зміни, які, безумовно, будуть носити знак „мінус“, і відповідно скоригувати плани з підготовки до зими», — пояснив Бойко.

За його словами, сьогоднішня атака не знімає завдання успішної підготовки до ОЗП для енергетиків, але треба зрозуміти її наслідки атаки та скоригувати плани.

Найпотужніший у Росії Омський НПЗ після чергового вибуху втратив другу половину виробничих потужностей, - Reuters

вівторок, 27 серпень 2024, 12:22

Керівництво підприємства в авральному порядку задіює резервни потужності. Наскільки вони здатні зарадити справі, достеменно не відомо. Після вибуху, який стався у понеділок, 26 серпня, найбільший НПЗ Росії в Омську втратив близько половину своїх потужн...

"З вересня ми заходимо в бюджетний процес": Стефанчук анонсував важкі рішення для України

вівторок, 27 серпень 2024, 11:58

З вересня в Україні розпочнеться бюджетний процес, який обіцяє бути складним і вимагатиме прийняття важких рішень. Про це заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, передають Патріоти України. "Прийняття бюджету одна з найважливіших функцій парламе...